Hoppa till huvudinnehåll

Mikael Bundsen

Mikael Bundsen är född i Göteborg 1989 och är en svensk manusförfattare och regissör utbildad vid Akademin Valand Film och Alma Manusutbildning.

Han examinerades från kandidatutbildningen på Valand 2012 med kortfilmen Bättre i Berlin som nominerades till Bästa svenska kortfilm på Uppsala. Han har sedan gjort ett antal kortfilmer som har samproducerats tillsammans med Film i Väst, SVT och erhållit stöd från Svenska Filminstitutet.

Mikaels kortfilm Mamma vet bäst från 2016 hade svensk premiär i Startsladden och internationell premiär på Berlinale där den tävlade om Kristallbjörnen och en Teddy Award. Den har visats på ett 40-tal festivaler världen över och vunnit ett tiotal priser. Sålts till SVT, tv i Schweiz och finns utgiven på VOD & DVD i bland annat England, USA och Japan.

Sommaren 2018 regisserade Bundsen sin första engelskspråkiga kortfilm Second Family baserat på ett manus som han skrev under Alma manusutbildning. Filmen som får premiär under 2019 är en brittisksvensk samproduktion inspelad i Wales och Turkiet med brittiska tv-stjärnor som John Partridge och Suzanne Packer i de ledande rollerna. Second Family blev nyligen såld till BBC och kommer att sändas över hela Storbritannien senare i år.

Kontakt: mbundsen@gmail.com