Hoppa till huvudinnehåll

Verksamhet

Manusfabriken stärker och synliggör yrkesverksamma manusförfattare i Västsverige. Författarna i nätverket är alla frilansare och vi har en gemensam arbetslokal där vi på en vardaglig basis utbyter erfarenheter och stöttar varandra. En till två gånger om året utlyser vi residensplatser för författare på väg in i branschen.

Vi synliggör nätverkets författare för etablerade producenter och uppmuntrar att manusutveckling förläggs i regionen. Några av oss jobbar också som dramaturger/manuskonsulter på andras utvecklingsprojekt.

Vid ett flertal tillfällen har vi arrangerat och deltagit i workshops och samtal om manusskrivande.  Vill du söka stöd för ditt manusprojekt kan du vända dig till Film & TV eller Filmkontoret. Du kan inte söka stöd för manusutveckling hos Manusfabriken.

Manusfabriken presenterar på Visual Arena

2018 arrangerades Manusfabriken Comedy Series Lab. Manusförfattare från hela Sverige deltog i workshopen för att under två dagar tillsammans ta fram idéerna för Sveriges nästa tv-komedi och skapa nya författarkonstellationer.

Kontorslandskap

Residensplaster

Manusfabriken erbjuder residensplatser till professionella manusförfattare genom utlysningar. Håll utkik efter nästa omgång!

 

Förutom att författarna erbjuds en daglig arbetsplats och kollegor, fungerar kontoret som en mötesplats där författarna kan diskutera och samarbeta kring sina pågående projekt.

 

Manusfabriken utlyser regelbundet residensplatser till författare som vill utveckla sitt eget skrivande. Platsen pågår under sex månader och under tiden får författarna feedback på sina projekt.

Personer workshopar

För producenter

Som producent är du välkommen att kontakta oss för att diskutera samarbete.

Vi hjälper producenter att komma i kontakt med författare ur Manusfabrikens nätverk samt att starta upp och bemanna projekt inom tv & långfilm.