Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

Script Labs

Scriptlab på Manusfabriken: Från vänster: Karin Blixt, Johanna St Michaels, Gorki Glaser-Müller, Morgan Jensen, Niclas Ekström.

Manusfabriken arrangerar Script Labs, där författarna arbetar fokuserat i flera dagar med sina projekt.

En av grundbultarna i Manusfabriken är att professionalisera givandet och mottagandet av feedback. Många projekt får feedback från producenter, dramaturger eller finansiärer i samband med att de söker finansiering. Manusfabriken har utvecklat en metod ”författare till författare” som delvis bygger på att vi kommer in i ett tidigare skede. Detta för att maximera chanserna att få ett ”ja” på projektet och undvika det onödiga ”nej"-et.

I ett Script Lab träffas flera författare under ett par dagar och fokuserar på de utvalda projekten. Vi utgår från författarens vision och ser på manusets helhet, struktur, tema, karaktärer, dialog, publikpotential med mera. Det gemensamma arbetet med manuset ger fler perspektiv och djupgående samtal och syftet är att ta projektet till nästa steg, oavsett var i processen det befinner sig.

 

Aktuella Script Labs

Projekt

 • Comedy Series Lab

  I november arrangerar Manusfabriken ett idélabb med fokus på framtidens komedi. Vi utgår från ett manus-jam-upplägg där idéerna ska uppstå på plats, till skillnad från ett Script Lab där man ansöker med ett projekt. 
  Läs mer

Tidigare Script Labs

Projekt

 • ScriptLab 2017

  Manusfabriken arrangerade sitt första Script Lab för film och tv-projekt den 27 och 28 mars i Göteborg, där fyra projekt hade valts ut och utvecklades tillsammans med Manusfabrikens författarcoacher under två dagar. Läs mer om Script Lab 2017

 • TFL SeriesLab

  Som en del av partnerskapet med Torino FilmLab arrangerade Manusfabriken en av tre workshops inom TFL SeriesLab - ett sex månader långt manusutvecklingsprogram för tv-serieprojekt i tidig utveckling. Deltagare är ledande manusförfattare och producenter från hela Europa. Läs mer om TFL SeriesLab