Hoppa till huvudinnehåll

2023 års residensförfattare på Manusfabriken

tisdag, januari 10, 2023

Ännu en spännande ansökningsprocess är avklarad och två nya författare har nu fått residensplats på Manusfabriken under 2023. Dessa två är Kristoffer Cras och Hosea Waore. Residensplatserna innebär att författarna under sex månader får kontorsplats i Manusfabrikens lokaler på Gothenburg Studios. Författarna utvecklar egna projekt och får handledning av Manusfabrikens övriga författare. Författarna kan även bli involverade i andra samarbeten som Manusfabriken driver med olika produktionsbolag.

hosea-waore-och-kristoffer-cras

Hosea Waore och Kristoffer Cras

Hosea Waore

Hosea har studerat på Brightons filmschool directors’ course in motion picture 2008 och därefter varit verksam i olika roller både bakom och framför kamera i produktioner såsom Förortens pantrar, Bikupan, En gång om året, Verden Venter och Kalasa. 2016 deltog han på Cinemafricas första filmworkshop med afrosvenska deltagare från hela Sverige. Där producerade, skrev och regisserade han kortfilmen Lotto. 2020 deltog han på Tempo Meet-Up i Stockholm med projektet Otieno - Midnattsbarn, en berättelse om generationer av kvinnor i hans familj. Just nu arbetar han han parallellt med manusutveckling till projekten Otieno-Midnattsbarn samt dramakomediserien Anonyma Mytomaner.

Kristoffer Cras

Kristoffer är uppväxt i Solna men boende i Göteborg sedan tidigt 00-tal. Han har tidigare gett ut åtta böcker och haft med poesi och noveller i ett tjugotal tidskrifter och antologier och under 2023 aktuell med sin första långfilm. Han arbetar nu på både ett serieprojekt och en ny långfilm, vilka han vill få chans att vidareutveckla under sin residenstid på Manusfabriken.