Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

”Vinnare” uttagen till Cinekid Script LAB i Amsterdam

Manusfabrikens Jessika Jankert
Manuset till ungdomsfilmen ”Vinnare”, skriven av Manusfabrikens Jessika Jankert, har blivit uttaget som svenskt bidrag till den prestigefyllda barn- och ungdomsfestivalen Cinekids Script Lab i Nederländarna.

Filmen "Vinnare" handlar om fotbollstalangen Dadde 13 år som drömmer om att bli fotbollsproffs. Hennes lag får en ny tränare och blir genom detta så bra att de tillslut utmanar de jämnåriga killarna. Då reagerar omvärlden och tycker att det gått för långt och Dadde tvingas inse att det inte går att vinna utan att också förlora.

”Vinnare” är en dramakomedi för åldern 9-13 om att utmana givna roller, följa sina drömmar och att spränga gränser – på och utanför planen. 

Manuset skrivs av Manusfabrikens Jessika Jankert och kommer regisseras av Anders Hazelius. De båda har tidigare samarbetat på tv-serien ”Hashtag”. Projektet stöds av Svenska Filminstitutet.

Cinekid Script LAB pågår under sex månader och vänder sig till manusförfattare med barn- och ungdsomsprojekt.  Läs mer om Cinekid Script Lab här