Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

Vässa dina verktyg - Vässa ditt manus

Skriver du på ett kortfilmsmanus? Ta med dig det och vässa inte bara manuset utan dina egna manusförfattarverktyg på vägen! Under tre tillfällen möts vi på Manusfabriken i Göteborg och arbetar i grupp med att utveckla varandras kortfilmsmanus.

FilmCloud i samarbete med Manusfabriken erbjuder nu tre kurstillfällen för dig som vill utveckla ditt manusskrivande. Mikael Bundsen, som har en residensplats hos å Manusfabriken han har satt samman en kurs för att du skall kunna vässa ditt manus. Kursen är upplagd i form av tre workshops:

 

Tillfälle 1

Vi fokuserar på kortfilmen och dess form. Genom att gå igenom tekniker man kan använda sig av för att utveckla sin idé, visar Mikael hur man till exempel kan använda sig av begränsningar och utveckla början, slut och vändpunkter. Tillsammans diskuterar vi vad som gör en kortfilm till en snackis och gör övningar för att hitta kärnan i våra historier.

Tillfälle 2

Vid etta tillfälle är det fokus på huvudpersonen och dess resa i manuset. Hur skapar man en intressant karaktär på film? Och hur skapar man komplexitet i en karaktär när man har så lite tid på sig att etablera den? Om man inte alls har en huvudperson, hur kan man då bära sig åt för att strukturera en film utifrån till exempel en situation? 

Tillfälle 3

Vid sista tillfället så går vi igenom tekniker för scenskrivning och visuellt berättande. Större delen av workshopen  ägnas sedan åt att vi genomför en feedbackrunda på varandras manus. Målet är att alla skall gå därifrån med energi och inspiration att fortsätta jobba vidare med sitt projekt. 

 

Om Mikael Bundsen

bundsen_press1.png

Mikael Bundsen är manusförfattare och regissör utbildad i regi på Akademin Valand och i manus på Alma manusutbildning. Han innehar just nu en residensplats på Manusfabriken där han utvecklar två långfilmer och har skrivit för en tv-serie. Hans kortfilmer har tävlat på en mängd prestigefyllda filmfestivaler, så som Berlinale, Palm Springs, Thessaloniki. Senaste filmen ”Involuntary Activist” sändes både på SVT i Sverige och på BBC i Storbritannien – den blev även nominerad till en Walesisk BAFTA för bästa kortfilm.

 

 

Praktisk information

När: 27:e november 17.00 - 20.00, 4:e december 17.00 - 20.00, 11:e december 17.00 - 20.00
Var: Manusfabriken, Polstjärnegatan 10
Vem: Kursen vänder sig i första hand till de som är 18–30 år gamla. 30+ är välkomna i mån av plats. Du är författare eller regissör till ditt eget manus och är sugen på att utveckla dina kunskaper. Kursen har åtta platser och vi tillämpar först till kvarn-principen.

Deadline anmälan: 20:e november

Kostnad: Kursen är kostnadsfri 

Läs mer och anmäl dig här