Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

Två nya författare får residens hos Manusfabriken

Annika Ivarsson och Mikael Bunden
Ansökningsprocessen till vårens residensplatser är nu avklarad och två författare har valts ut för att ansluta författarteamet på Manusfabriken. De utvalda är Annika Ivarsson och Mikael Bundsen, som får residensplats på Manusfabriken denna vår.

Residensplatsen innebär att författarna under sex månader får kontorsplats på Manusfabriken på Gothenburg Studios. Dels utvecklar författarna under tiden egna projekt och får feedback av Manusfabrikens övriga författare, dels kan författarna delta i andra projekt som Manusfabriken driver på uppdrag av produktionsbolag.

De två utvalda residenserna är två talangfulla manusförfattare, båda med flera framgångsrika kortfilmsprojekt- och webbserier bakom sig.

Annika Ivarsson, född 1983 och bosatt i Göteborg, är utbildad manusförfattare på IHTV och har en kandidatexamen i mediaproduktion. Hon har arbetat med manusförfattande och regi under många år och bland hennes produktioner finns bland annat webbserierna Pensionärer och Sthlm Darling samt kortfilmerna Pussy hats och vårt dåliga samveteMin bästa vän, Rope Piece, We never returned, och Världens sämsta hästtjej.

Mikael Bundsen är född i Göteborg 1989 och är en svensk manusförfattare och regissör utbildad vid Akademin Valand Film och Alma Manusutbildning. Hans  kortfilm Mamma vet bäst från 2016 hade svensk premiär i Startsladden och internationell premiär på Berlinale har visats på ett 40-tal festivaler världen över och vunnit ett tiotal priser och sålts till SVT, tv i Schweiz och finns utgiven på VOD & DVD i bland annat England, USA och Japan. Mikaels senaste produktion som han skrivit manus till och även regisserat, den engelskspråkiga kortfilmen Second Family har premiär under 2019 blev nyligen såld till BBC och kommer att sändas över hela Storbritannien senare i år.

niclas_ekstrom.png- Det här tredje gången vi har möjlighet att erbjuda residensplatser, och vi är oerhört glada över att kunna välkomna två så intressanta författare som Annika och Mikael, säger Niclas Ekström, projektledare på Manusfabriken.