Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

Q&A-samtal med författarna till norska tv-serien Nobel

Nobel
I samband med Manusfabrikens Script Lab välkomnas manusförfattare och producenter till Q&A med författarna till den prisbelönta norska tv-serien Nobel: Mette M. Bølstad och Stephen Uhlander.

- Den norska tv-serien ”Nobel” sändes i NRK under 2016 och blev samma år korad till bästa europeiska tv-serie på Prix Europas gala i Berlin. Serien vann även i år ”Nordisk Film & TV fond prize” för bästa tv-drama-manus på Göteborgs filmfestival. Juryns motivering löd bl.a. ”Manuset är ett precist, välstrukturerat och solitt drama som gjorde oss beroende”.

Handlingen kretsar kring soldaten Erling Riiser, en löjtnant som återvänder till Oslo från ett fredsbevarande uppdrag i Afghanistan. Men konsekvenserna av händelserna i kriget följer med honom hem, och komplicerar livet där på ett livsfarligt sätt för både honom och hans fru Johanne som har en hög position på norska utrikesdepartementet.

Tillsammans med författarna av "Nobel" går vi på djupet med hur tv-serien skapades, hur processen sett ut från från ax till limpa och vilka utmaningar som författarna stött på under vägens gång. Vi pratar även om manusförfattande som hantverk och vad som idag krävs för att skriva en tv-serie. Under samtalet bjuder vi även in publiken att ställa frågor. 

När: Tisdagen 28 mars, kl. 10:00-12:00. Plats: Gothenburg Studios, Studiocaféet, Polstjärnegatan 14, 2 tr.

Är du manusförfattare, regissör eller producent, och intresserad av att delta?

Vi har ett fåtal platser kvar, så maila ditt intresse till gunnar.eriksson@manusfabriken.se

- Obs! Du får en bekräftelse om det finns plats kvar. Först till kvarn!