Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

Nytt tv-pris för bästa manus

Göteborg Film Festival tar nästa steg i sin satsning på tv-drama och instiftar Nordens första pris för bästa manus. Det nya priset heter Nordisk Film & TV Fonds Pris, har en prissumma på 200.000 kronor och delas ut den 2 februari.

De senaste åren har Norden vuxit fram som en av världens mest intressanta regioner för tv-drama. Genom branschsatsningen TV Drama Vision har Göteborg Film Festival etablerat sig som den viktigaste mötesplatsen i Norden för den internationella tv-branschen, något som förra året också gjorde avtryck i det publika programmet. Nordiskt tv-drama fick en helt egen sektion, vilket visade sig vara ett succédrag. Då visades bland annat Det mest förbjudna, Trapped och Follow the Money. Pricken över i:et blir nu ett nytt pris för bästa manus.

- Nordiskt tv-drama håller en hög internationell nivå, så det är självklart för festivalen att fortsätta satsa på tv. Det känns särskilt roligt att priset går till manusförfattaren, eftersom starka manus är själva motorn för lyckade tv-serier. Och vi har många intressanta manusförfattare i Norden som förtjänar mer uppmärksamhet, säger festivalens konstnärliga ledare Jonas Holmberg.

Läs hela pressmeddelandet på Göteborg Filmfestivals webb