Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

Nya författarkonstellationer skapar framtidens nya komediserier

I början av november förra året arrangerades Manusfabriken Comedy Series Lab. Manusförfattare från hela Sverige deltog i workshopen för att under två dagar tillsammans ta fram idéerna för sveriges nästa tv-komedi och skapa nya författarkonstellationer. Det hela utmynnade i fem spännande seriekoncept, som nu är i olika stadier av utveckling.

 

Av jord är du kommen

av Lovisa Löwhagen, Jakob Vasell, Kjersti Ugelstad

gr1.png

”Erika är en känd TV-kock och Sveriges okrönta Ekomat-drottning, fram tills den dag hon råkar förgifta några av sina mest hängivna följare. Hennes matimperium tas ifrån henne och hennes hunsade och blyga assistent blir istället den nya stjärnan. Nu ska Erika göra comeback och ta tillbaka det hon förlorat. Frågan är om hennes enorma ego och självupptagenhet är en tillgång eller hinder när man vill vinna folkets kärlek.”

 

All tid i världen

av Klara ZimmergrenJessika Jankert, Martin Larsson och Nicholas Wakeham

gr2.png  
”Oerhört gynsamma skatteregler har fått upp Börje och Anitas ögon för Portugal. Börje som i två år har väntat in Anitas pensionering är nu  redo att ge upp  allt för drömmen om det nya livet. Anita som är trött på människor och som minst av allt vill sluta sina dagar som  jourhavande mormor med hur mycket tid som helst att lägga på barnbarnen. Något som verkar förväntas av henne. För att kunna åtnjuta de drömlika skatteförhållanden som Portugal erbjuder så tvingas pensionärerna ge upp allt i Sverige, hus, bil, båt, möbler. Allt. 

Detta är ett projekt som Börje har kommit en bra bit på dagen då Anita går i pension och när hon anländer hem efter sin sista arbetsdag så slår Börje sönder den sista köksstolen för att få in den i bagaget för vidare transport till soptippen. Nu ska de iväg från Sverige.  Börje reser mot en dröm och Anita från en annalkande mardröm på hemmaplan.”

 

Alltid redo

av Soni JörgensenGunnar SvensénSagah Larsson och Robert Palm

gr3.png

”Den hunsade grå musen Sonja har vigt sitt liv åt scoutgruppen som hon tagit över efter sin  bortgångne far. Hon vill rädda scoutstugan vars sjötomt nu ska säljas och ge plats åt  lyxbostäder. När Sonja kör på MC­-bossen Kevins största kärlek, rottweilern Devil, vill han  döda henne men Sonja lyckas förhandla ner straffet till att städa i Borlänge Fuckers  klubbhus. Men hennes uppdrag slutar inte där då MC­-gänget inser att hon är den perfekta  täckmanteln för deras verksamhet. Sonja tvingas nu balansera sitt liv som hurtig scoutledare  och förebild för barnen samtidigt som hon sakta blir en mer etablerad kriminell i MC­gänget.  Detta äventyrar hennes roll som scoutledare – eller kan detta vara räddningen för  scoutstugan?”

 

Människans bästa vän

av Joakim Granberg och Jessika Jankert  

gr4.png

"På en skitig gård på Västgötaslätten försöker en nymfomanisk hunduppfödare hålla sin kennel vid liv tillsammans med sin hunsade make och hennes utomäktenskapliga barn. Distraherad av sina egna sexuella utflykter råkar hennes paradmops att para sig med fel ras på hundmässan, samtidigt som att en tidigare okänd dotter till hennes infertile man dyker upp för att lära känna sin far." 

 

Tavernan

av Nicolas Kolovos  

gr5.png
”Christos har drivit en grekisk taverna i Sverige i över trettio år men de senaste åren har affärerna gått knaggligt. Matgästerna sinar och föredrar andra matkulturer framför det grekiska köket. Efter ett möte med revisorn får Christos svart på vitt att restaurangens  ekonomi är körd i botten. Christos inser att slutet är nära för hans kära livsverk. Liv, som är Christos utomäktenskaplig dotter och som hans familj inte känner till, bestämmer sig för att hjälpa sin pappa. Hon ser även möjligheten att lära känna sin grekiska familj. Men det är lättare sagt än gjort.”

 

 

Comedy Series Lab sponsrades av:

sponsorer_2.png