Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

Manusfabriken växer!

Ännu en spännande ansökningsprocess är avklarad och två nya författare har nu fått residensplats på Manusfabriken. Dessa två är David Färdmar och Marcus Carlsson.

Residensplatserna innebär att författarna under sex månader får kontorsplats i Manusfabrikens lokaler på Gothenburg Studios. Författarna utvecklar egna projekt och får handledning av Manusfabrikens övriga författare. Författarna kan även bli involverade i andra samarbeten som Manusfabriken driver med olika produktionsbolag.

På grund av rådande situation med Corona kommer residenstiden flyttas fram till 1 september.

Dessa två talangfulla författare har båda gedigen erfarenhet inom film- och TV-branschen:

david_fardmar_small.jpgDavid Färdmar

David Färdmar är manusförfattare, regissör, producent och casting director baserad i Göteborg på produktionsbolaget FÄRDMARS FILM. David hade premiär på sin långfilmsdebut som manusförfattare och regissör till relationsdramat ARE WE LOST FOREVER på Göteborg Film Festival 2020 och har innan dess skrivit och regisserat kortfilmerna: Vi Finns Inte Längre, LOVE och Den lyckligaste dagen, regisserat novellfilmen Getingdans, och har även producerat kortfilmerna Vi skulle bli bra föräldrar, Ett Sista Farväl och Tennis är livet, som alla rönt stora framgångar på filmfestivaler världen över.
 

marcus_draken_small.jpgMarcus Carlsson

Marcus Carlsson är utbildad på Filmhögskolan i Göteborg och blev uppmärksammad för sin examensfilm, tillika långfilmsdebut Din barndom ska aldrig dö med Adam Lundgren i en av huvudrollerna. Samtidigt tävlade hans kortfilm Dirtbags i Startsladden på Göteborg Film Festival, och vann där Publikens pris. 2018 kom hans andra långfilm, Kärlek & Vilja premiär. Nu utvecklar han två nya långfilmsprojekt Biodlaren och Det hårda gänget. Som teaterregissör har han regisserat Europas Kniv och Shirins vargar på Göteborgs stadsteater.
 

Förutom residensplatserna har Manusfabriken glädjen att välkomna två nya medlemmar:

kjersti_small.jpgKjersti Ugelstad

Kjersti Ugelstad har skrivit för film och tv sedan 2001 inom olika genrer som krim, thriller och humordrama. Hon är verksam både i Norge och Sverige, och har arbetat för ett flertal produktionsbolag i olika funktioner. Hon har varit huvudförfattare på ett flertal serier, nu senast ”Maskineriet” som hon skrev tillsammans med Niclas Ekström. Tidigare meriter innefattar draman som ”Torpedo” och ”Wisting”. För tillfället utvecklar hon ett koncept för SVT.

 

 

stefan_larsson_small.jpgStefan Larsson

Stefan Larsson är manusförfattare och manusredaktör utbildad på Institutet för Högre TV-utbildning i Göteborg. Han har bland annat arbetat med manusutveckling på produktionsbolaget GötaFilm AB och haft uppdrag som manusredaktör på SVT. Han har vunnit Barnteaterakademins manustävling med pjäsen Tresteg och publicerat den hyllade barnboken Min bror Roger. Research inom historia är ett specialområde som Stefan Larsson gärna ägnar sig åt. För närvarande utvecklar han en dramaserie om Sverige under andra världskriget: Den svenska linjen.