Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

Manusfabriken och Brain Academy presenterar ny dramakomedi

Åsa Lantz, Petra Revenue och Daniel Lägersten
På gårdagens branschträff på Lindholmen Science Park presenterade manusförfattarna Åsa Lantz och Petra Revenue den nya dramakomedin "Luftslottet-vad händer när det vänder" tillsammans med Daniel Lägersten, från Brain Academy.

Ett helt igenom kvinnligt författarteam bestående av Jessika Jankert, Lovisa Löwhagen, Petra Revenue och Åsa Lantz. Tillsammans med Brain Academy utvecklar Manusfabriken den nya dramakomedin Luftslottet-vad händer när det vänder?

Luftslottet handlar om Marianne, en medelålders deltidsbetande advokatsekreterare som vill skilja sig från sin man och börja ett nytt liv. Men under årens gång har de belånat sitt gemensamma hus mer och mer och nu har konjunkturen vänt. Lånen är större än vad de får vid en försäljning. Marianne inser att hon inte har råd att skilja sig. 

Temat i Luftslottet beskriver huvudförfattare Åsa Lantz så här:

-Under flera decennier har vi matats med vikten av att äga våra hem. För att göra det möjligt har vi getts möjlighet att låna pengar, ofta väldigt mycket. Att värdet på bostäder stiger har blivit en etablerad sanning, trots att den senaste kraschen inte ligger alltför långt tillbaka i tiden. Krisen som drabbar familjen Loftberger skapar stor dramatik, komik och tragedi, säger Åsa Lantz.

Producenten Daniel Lägersten från Brain Academy, tror att serien har potential att nå en stor publik.

-Luftslottet - är svaret på den avsaknad av svenska tv-serier som bottnar i en komiskt förhöjd vardagsdramatik, med karaktärer som går att identifiera sig i och skratta med, och inte åt. Åsa Lantz förmåga att hitta och gestalta detta familjedrama har förädlats av Manusfabriken på bästa sätt och lyft fram det intressanta med att följa människor i kris på seriens tema ”vad händer när det vänder - när blir relationen en ekonomisk fråga”.

Luftslottet består av sex avsnitt och manusutveckligen fortsätter under våren 2018.