Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

Klara Zimmergren och Nicolas Kolovos till Manusfabriken

Manusfabriken utökar sitt nätverk av manusförfattare genom att erbjuda en ny omgång residensplatser under hösten/vintern 2018-2019.

NICOLAS KOLOVOS har bakgrund som manusförfattare, regissör och dramatiker. Han har skrivit och regisserat flera kortfilmer däribland Fikon som belönades med det grekiska priset IRIS (motsvarande vår guldbagge). Nicolas har också skrivit flera teaterpjäser och radiodrama och i dagarna vann han Sveriges radios novellpris för Underverket.

Vad ska du arbeta med under din residens på Manusfabriken?
- Jag ska fokusera på två projekt. En komediserie, i restaurangmiljö, om en excentrisk familj. Och en långfilm, en svart komedi, om en besatt filmare. 

Vilka teman intresserar dig?
- Genomgående teman i mina berättelser är isolering, ensamhet och främlingsskap. Jag skildrar, med svart humor, människor i gränslandet mellan kulturer på jakt efter en identitet. Min uppväxttid i ett mångkulturellt bostadsområde, Norrby, i Borås och min grekiska bakgrund präglar mig starkt i mitt skrivande. Jag utgår alltid från mig själv när jag skriver, jag gestaltar mina erfarenheter och ger dem liv i fiktiva karaktärer och universum. 

KLARA ZIMMERGREN är författare, skådepelare och programledare. Hon har gett ut böckerna Längtan bor i mina steg samt Skall vi skratta eller gråta tillsammans med Mia Skäringer. Hon har också skrivit humorsketcher för tv/radio, däribland kultserien Mia och Klara.    

Vad är du mest intresserad av att skriva?
- Dramakomedi, jag drömmer verkligen om att skriva en tv-serie om livet mellan 45-55. Den del av livet när man gjort allt det där som liksom förväntas av en, jobb och kanske familj och kanske inte riktigt ser vad som är nästa steg. 

Varför sökte du till Manusfabriken? 
- Som person är jag en typisk flockmänniska som gör mig bäst i grupper, och gärna i den typen av kreativa sammanhang där man kan smitta varandra med ideer. Jag älskar att spåna fram karaktärer och situationer tillsammans med andra. Jag tycker också om själva hantverket med manus och jag ser fram emot att hitta samarbeten med andra manusförfattare. 

Residensplatsen innebär att författarna under sex månader får kontorsplats på Manusfabriken på Gothenburg Studios. Dels utvecklar författarna under tiden egna projekt och får feedback av Manusfabrikens övriga författare, dels kan författarna delta i andra projekt som Manusfabriken driver på uppdrag av produktionsbolag.