Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

Här är författarna som får residens hos Manusfabriken

Joen Heed Windahl och Gunnar Eriksson
Ansökningsoprocessen är nu avklarad och två författare med tv-serieprojekt i utveckling har valts ut. Joen Heed Windahl och Gunnar Eriksson får residensplats på Manusfabriken denna höst/vinter.

Joen Heed Windahl är en göteborgsbaserad manusförfattare och regissör, född i Uppsala 1976. Han har de senaste tjugo åren arbetat inom film och TV i olika roller. 2002 gick han ut regilinjen på Institutet för Högre TV-utbildning (IHTV) och har sedan dess skapat ett tjugotal kort- och novellfilmer. Just nu studerar han sista terminen på Alma Manusutbildning. Teman som intresserar honom är kärlek, ondska, ensamhet och döden. Han kommer under residenstiden på Manusfabriken utveckla sin dystopiska science fictionserie "Defrozen".

Gunnar Eriksson är född 1983 i Stockholm och bor sedan två år tillbaka i Göteborg. Gunnar är utbildad dramatiker och dramaturg på DI/STDH. Sedan sin examen 2013 har han även utbildat sig inom tv-produktion och frilansat som manusförfattare, redaktör och lektör inom film, tv och teater. Gunnars pjäser har bland annat spelats på Dramaten och Dramalabbet. Våren 2017 var han aktuell som en av manusförfattarna till ”Ufopodden i P3”. Under sin residensplats på Manusfabriken utvecklar han tv-serien "Rörelsen".