Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

Gothenburg Kids utvalt till Torino Script Labs

Morgan Jensen och Emiliano Goessens är två av de utvalda manusförfattarna till Torino Flm Labs SeriesLab
Manusfabrikens Emiliano Goessens och Morgan Jensen, har blivit uttagna som svenska deltagare till Torino Film Labs tv-serieworkshop SeriesLab med sitt projekt ”Gothenburg Kids”.

Emiliano Goessens och Morgan Jensen är båda erfarna manusförfattare med bland annat produktionerna HasselSuperswede, 30 grader i februari och Irene Huss bakom sig.

Gothenburg Kids är en berättelse om personerna bakom organiserad brottslighet. Med projektet vill manusförfattarna skildra historien och personerna bakom den organiserade brottslighet som kommit att dominera både nyhetsflöde och samhällsdebatt i Göteborg under senare år. Målet är att skapa en karaktärsdriven berättelse som går på djupet utan att popularisera eller glorifiera någon del av verkligheten. Resultatet planeras bli en tv-serie i sex delar för en internationell publik.

Torino Film Labs tv-serieworkshop SeriesLab riktar sig till projekt i tidig utveckling och syftar till att utveckla innovativa och högprofilerade internationella tv-serier. Deltagare är ledande producenter, regissörer och manusförfattare från hela Europa. Totalt valdes nio projekt ut att delta. 

Workshopen går av stapeln i december i år och därefter följer två träffar under 2019 varav den andra kommer att arrangeras i Göteborg. Den sex månader långa workshopen avslutas sedan i Lille på Series Mania Co-production Forum där projekten pitchas inför finansiärer, producenter och kanaler.

För att möjliggöra för svenska projekt att delta, står Manusfabriken och Lindholmen Science Park för deltagaravgiften för de antagna svenska projekten 

Läs mer om Torino Film Labs SeriesLab