Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

Fyra projekt utvalda till Manusfabrikens ScriptLab

Ansökningsprocessen är nu avklarad och fyra film och tv-projekt har valts ut. Johanna St Michaels & Karin Blixt, Carl Javér, Minka Jakerson och Gorki Glaser-Müller är deltagare i första omgången av Manusfabrikens Script Lab.

Manusfabriken har valt ut fyra projekt – både tv-serier och spelfilm – till att delta i den första upplagan av Manusfabrikens Script Lab som arrangeras den 27-28 mars. Här får manusförfattare möjlighet att utveckla sin tv-serie eller spelfilm tillsammans med Manusfabrikens författare. Projekten får under två heldagar coachning och professionell feedback.

Målet är att ta projekten till nästa nivå oavsett var i processen de befinner sig. Arbetet leds av författarna Niclas Ekström, Petra Revenue, Morgan Jensen och Åsa Lantz från Manusfabriken. Scriptlabbet gästas också av Mette M. Bølstad och Stephen Uhlander, författare av den prisbelönta norska tv-serien Nobel.

De fyra utvalda projekten

Pionjären – En coming of age-historia om en svensk tjej som får ett politiskt uppvaknande på ett pionjärläger i kommunismens Rumänien, av Karin Blixt och Johanna St Michaels. Produceras av Johanna St Michaels på Saint Michaels Production i Göteborg, som tidigare regisserat och producerat kort- och dokumentärfilm.

En för alla – En dramaserie om fotboll, av Carl Javér. Medförfattare Kerstin Gezelius. Produceras av Fredrik Lange för Vilda Bomben Film i Göteborg, som tidigare bland annat producerat Carl Javérs dokumentär Freak Out (2014).

Bussresan – En socialrealistisk thriller om gränser, begär och maktmissbruk, av Minka Jakerson. En del av långfilmen Den lena huden, produceras av Annika Hellström för Cinenic Film i Göteborg, som också producerade Minka Jakersons kortfilm The Yearning Room (2013).

The Return – En svensk-chilensk långfilm om hämnd och att söka sitt förflutna, av Gorki Glaser-Müller. Medförfattare Emma Broström. Produceras av Madeleine Ekman, Erika Malmgren och Kristoffer Henell för Zentropa Sweden. Gorki har tidigare skrivit och regisserat långfilmen En gång om året (2013).

För mer information om Script Lab, kontakta Frida Hallberg på Manusfabriken
Tel: +46 708641390
E-post: frida.hallberg@manusfabriken.se