Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

CALL FOR PROJECTS: Feature films in advanced development

Image: Torino FIlm Lab
Nu har TorinoFilmLab öppnat ansökan till FeatureLab som riktar sig till långfilmsprojekt. Deadline för ansökan är 1 mars. För att möjliggöra för svenska filmskapare att delta, står Manusfabriken/Lindholmen Science Park för deltagaravgiften för ett medverkande svenskt projekt.

Nu ges chansen för kreativa team bestående av manusförfattare, producenter och regissörer att delta i TFL FeatureLab, där de utvalda filmprojekten utvecklas utifrån ett 360-gradersperspektiv. Man fokuserar både på de konstnärliga och kreativa aspekterna, liksom på produktions- och marknadsföringsstrategier för att projektet ska nå framgång.

FeatureLab riktar sig till filmskapare som utvecklar sin första eller andra långfilm och som befinner sig i ett avancerat skede av utvecklingen. TFL FeatureLab omfattar tre workshops under 6 månader och de utvalda projekten har efter programmet möjlighet att tävla om TFL Production & Co-Production Awards samt andra priser. 

Programblad FeatureLab.pdf

För att möjliggöra för svenska filmskapare att delta, står Manusfabriken och Lindholmen Science Park för deltagaravgiften för ett medverkande svenskt projekt. 

Deadline för ansökan är 1 mars 2018.

Manusfabriken och Lindholmen SciencePark samarbetar med TorinoFilmLab för utveckling av tv-serier, och Göteborg var nyligen värd för TFL SeriesLab, där två svenska projekt deltog. 

 

Läs mer och anmäl ditt projekt här