Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

Nicolas Kolovos

Filmregissör, manusförfattare och dramatiker.

Nicolas Kolovos är filmregissör, manusförfattare och dramatiker. Han har skrivit och regisserat flera kortfilmer som visats på en mängd internationella filmfestivaler och vunnit flera priser. I april 2016 tilldelades han Greklands största filmspris, Iris, av den Grekiska Filmakademin för sin kortfilm Fikon. Han har även regisserat TV-drama och dokumentärer för SVT. Nicolas Kolovos är också verksam som dramatiker och har skrivit pjäser för Riksteatern, Angereds teater och Sveriges Radio Drama. 2018 tilldelades han Sveriges radios novellpris för Underverket. Hans filmer och pjäser skildrar ofta, med svart humor, människor i riskzoner och behandlar ämnen som identitet och utanförskap.

Filmografi

  • Fikon kortfilm 2015
  • Porsche kortfilm 2013
  • End of the road kortfilm 2013
  • Starke man (SVT) säsong 2 2012
  • Special day kortfilm 2012
  • Thomas rum kortfilm 2011
  • Starke man (SVT) säsong 1 2010
  • Peters rum kortfilm 2010
  • Jag är bög kortfilm 2008

Dramatik

  • Med kärlek från Kos Riksteatern 2018
  • Klätterbaronen Angereds Teater 2017
  • Kniven SR Radio Drama 2017
  • Himmel över Göteborg Angereds Teater 2015
  • Bananhuset Angereds Teater 2014

IMDB