Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen travel info

Oscar Söderlund

Oskar Söderlund är en hyllad svensk manusförfattare och skapare av Ettor & Nollor (2014), som regisserades av internationellt erkände Johan Renck.

oskar_s_21_385.jpeg

Oskar Söderlund är verksam som manusförfattare. Han skapade och skrev tv-serien Ettor & Nollor, i regi av den internationellt erkände regissören Johan Renck. Serien hade premiär på SVT år 2014 och belönades med Silver Bird Prize i kategorin ’TV Movie’ på Seoul International Drama Awards.

Serien nominerades till Europa Prize och var vinnare av det prestigefyllda ‘Best non-English Language Drama Series’ award på C21 International Drama Awards. Söderlund började sin karriär med långfilmen Offside (2006) och var medförfattare till storyline på tv-serien Upp till kamp (2007), i regi av Mikael Marcimain, vilken vann Prix Italia och Golden Fipa. Han utvecklade och skrev en adaptation av Marianne Fredrikssons moderna klassiker Simon och ekarna (2011), vilken fick 13 nomineringar vid den svenska Guldbaggegalan. Han är också en av författarna till den populära tv-serien Saltön (2010).

http://www.salomonssonagency.se/oskar-soderlund